5+1 ok, amiért sose hagyd ki az arctisztítást

Sok nő figyelmen kívül hagyja a mindennapos arctisztítás és sminklemosás fontosságát, holott kulcsfontosságú az egészséges bőr megőrzése és kialakítása és főleg a slow-aging érdekében. Cikkünkben az okok mellett számos fontos dolgot megtudhatsz még az arctisztításról.

A mindennapi bőrápolási rituálé kötelező eleme kell hogy legyen a sminklemosás és az arctisztítás, mert nemcsak, hogy jó a bőröd számára, hanem egyszerűen elengedhetetlen.

Ennek egyszerű oka van: ha nem tisztítod le a kozmetikumok maradványait és a környezeti szennyeződéseket, akkor egyszerűen nem hagyod a saját bőröd lélegezni.

Ezek a szennyeződések könnyedén okozhatnak irritációt, és ami mindenkit kivétel nélkül érint:  hozzájárulnak a bőr gyorsabb öregedéséhez.

  Az 5+1 ok, amiért mindig használj arclemosót: 

  1. Bőröd ismét lélegezni fog

  Az utcán töltött minimális idő alatt is rengeteg környezeti szennyeződés rakódik a bőrödre, ha más nem is, de gondolj csak bele, milyen szmog terjeng a városokban. Ennek nyomai mind-mind megjelennek a bőrödön is. A mindennapok során használt (dekor)kozmetikumok maradványai szintén megakadályozzák ezt.

  2. Segíted bőröd regenerálódását

  Az arcbőr alvás közben megújul, mint minden sejtünk. De ha a rajta marad a smink, vagy az aznapi környezeti szennyeződés, akkor megakadályozod, hogy ez megtörténhessen. A bőrmegújulás tulajdonképpen leáll, beindul, illetve begyorsul a bőr öregedése, és a “fáradtság” jelei hamarosan megjelennek. 

  3. Óvod bőröd egészségét

  A legtöbb smink olaj alapú, a bőrön maradó szennyeződések, smink maradványok könnyen eltömíthetik a pólusokat. Így a mindennapos sminkelmosással és arctisztítással csökkented a pattanások, bőrpírok, mitteszerek kialakulásának kockázatát.

  4. Serkented bőröd megújulását

  A mindennapos arctisztítás elősegíti a sejtek megújulását az elhalt hámsejtek eltávolításával. Ezek olyan apró bőrrészecskék, hogy szabadszemmel nem feltétlen látod, de könnyen észreveszed, abból, hogy a hatóanyagos krémek sokkal jobb felszívódásúak lesznek.

  5. Kényezteted bőröd

  Az arctisztítás során kvázi arcmasszázzsal kényezteted arcbőröd, amellyel közben stimulálod a bőr mikrocirkulációját.

  +1 Óvod szemed épségét is

  Tudtad, hogy akár ha csak egy estén marad fenn a szempillaspirál, akkor az a szemhéjak püffedédését, és a szem alatti sötét karikák megjelenését okozhatja? Bizony, sokszor a szem alatti karikákat az arctisztítás hiánya okozza. Ráadásul, ha érzékenyebb vagy rá, és sorozatosan kihagyod, akkor akár a szem fertőzéséhez is vezethet.

  Összefoglalva: lassítod a bőröregedését

  Hosszútávon arcbőröddel csak jót tehetsz, amely friss tónusú, rugalmas és jól hidratált bőr örömével hálálja meg Neked ezt a napi kevesebb, mint egy perc törődést.

  Mikor tisztísd arcbőröd?

  Reggel és este is!

  Ideális esetben este a napi rutin része a sminklemosás, ha ez véltelenül kimarad, akkor reggel mindenképpen pótold! 

  Reggel miért szükséges? Mert az éjszaka során arcbőrünk ugyanúgy izzad, mint testünk többi része,  a méreganyagok az arcbőrünkön keresztül is távoznak a szervezetünkből. Az éjszaka során felgyülemlett faggyút pedig reggel azért szükséges lemosni a bőrről ,hogy ne szoruljon be a smink alá, és segítsd a nappali rutin során alkalmazott krémed hatóanyagainak a beszívódását. 

  Hogyan tisztísd arcbőröd?

  3+1 jó tanács, amit érdemes megfogadnod.

  1. Mielőtt elkezdenéd, mindig moss alaposan kezet.
  2. Léteznek olyan termékek, amelyeket közvetlenül nedves bőrre lehet felhordani, de általában puha vattakorongot érdemes használni.
  3.  Kerüld a durva dörzsölést.
  +1.  Az arctisztítás végeztével egy puha törölközővel távolíts el minden maradék szennyeződést az arcodról.

  Mielőtt elkezdenéd, tudnia kell, hogy a szappan és a zuhanyzó gél szinte soha nem használható az arcra. Az ilyen termékek túl erősek, és elpusztítják a bőr védő hidrolipid rétegét,  ami túlzott szárazságot okoz. A tiszta víz önmagában szintén szárító hatású, így ezzel is ártasz bőröd számára.

  A sminkeltávolítás a bőrápolás fontos aspektusa, de problémás is lehet, ha nem a megfelelő terméket használod.

  Milyen terméket ne használj?

   

  1. Kerüld az alkohol tartalmú termékeket, mert könnyen kiszáríthatják bőröd, különösen, ha száraz vagy érzékeny. Ha zsíros bőröd van, szintén óvatosan használd, mert a bőrödet a többletzsír termelésére biztathatod.

  2. Sokan szeretik a babaolaj vagy más zsíros termékek használatát arctisztításra, ezek is hozzájárulnak az eltömődött pórusokhoz és a pattanások kialakulásához.

  3. Mindenképp kerüld a túlságosan szárító szappanokat, habzó arclemosókat, kerüld ezeket, ha vízhiányos, és/vagy kombinált bőröd van, és itt-ott van néhány szárazabb, akár hámló foltod is. 

   

  Milyen terméket használj?

   

  Bármilyen bőrtípusod is van, a legjobb, ha egyszerűen gyengéd, semleges pH-ú tisztítószert alkalmazol.

  Érdemes kipróbálnod a különböző arclemosó tejeket. A krémes állagnak köszönhetően nem szárítják a bőrödet, viszont könnyedén eltávolítják a mindennapi szennyeződéseket, és akár a sminket is.

  Amire figyelj, hogy lehetőleg NLS-, SLES-, mesterséges tartósítószer-, illatanyag és színezőanyag-mentes legyen a kiválasztott készítmény. 

   

  A PhytoKert ajánlata számodra

  A PhytoKert termékkínálatában számos arclemosó közül választhatsz, és  egy különleges lehetőséggel készültünk Neked!

  Használd az 5+1RCLMS kuponkódot a rendelésed véglegesítésekor és egyszeri, +15% kedvezménnyel próbálhatod ki bármelyiket!

  #2az1 Arclemosó és hidratáló - mangó

  #2az1 Arclemosó és hidratáló - mangó

  Különleges formulájának köszönhetően kedvenc hidratálód is lesz.

  #2az1 Arclemosó és hidratáló - levendula

  #2az1 Arclemosó és hidratáló - levendula

  Különleges formulájának köszönhetően kedvenc hidratálód is lesz.

  #2az1 Arclemosó és hidratáló - mentes

  #2az1 Arclemosó és hidratáló - mentes

  Különleges formulájának köszönhetően kedvenc hidratálód is lesz.

  PhytoKert arclemosótej

  PhytoKert arclemosótej

  Tápláló, sheavaj alapú arctisztító, amely könnyedén eltávolítja a legmakacsabb sminket is.

  Lipollis Arclemosótej

  Lipollis Arclemosótej

  Könnyed, hidratáló formula, citromfű olajjal